Hieronta

Hieronta on ikivanha hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään kipuja, vähentämään lihasten jäykkyyttä ja parantamaan kudosten aineenvaihduntaa. Näin ollen hieronta on tärkeässä roolissa hyvinvoinnin ja liikuntakyvyn ylläpitämisen osalta.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi.

Hieronnan tarkoitus on lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia.

Klassinen hieronnan voidaankin sanoa sopivan varsin monen ihmisen tarpeisiin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan perustana ovat klassisen hieronnan menetelmät, joita sovelletaan urheilijan harjoittelua ja kilpailemista tukevalla tavalla.

Urheiluhieronnassa käytetään myös omia erikoistekniikoita ja voimakkuus on tehokkaampaa.

Urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen huomioidaan hieronnan tehokkuudessa. Hieronnalla nopeutetaan harjoittelusta palautumista.

Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää kilpailusuoritusta.

Urheiluhieronta sopii loistavasti myös kuntourheilijoille.

Triggerpistehieronta

Triggerpistehieronnassa käsitellään lihasten kipupisteitä.

Triggerpiste on lihakseen tai lihaskalvolle muodostunut paikallinen kipupiste, joka on tunnusteltavissa herkkänä, kivuliaana kohtana.

Triggerpisteet voivat aiheuttaa paikallista kipua, mutta niiden erikoispiirteitä ovat kyky aiheuttaa kipua, joskus tunnottomuutta, kihelmöintiä tai muita tuntemuksia, myös vartalon muissa osissa, varsin kaukanakin itse triggerpisteestä.

Yleisin syy triggerpisteen syntyyn on lihaksen ylikuormitus. Stressi edistää triggerpisteiden syntymistä. Triggerpiste on kehon viimeinen keino jännittää lihasta, kun energiaa ei enää ole.

Tavallisemmin trigger-piste käsittelyssä painetaan yhtäjaksoisesti noin minuutin ajan, jolloin triggeri ”sulaa” sormen alla.

Varaa aika hierontaan!

Kerro meistä kavereillesi

Facebook Twitter 2Jaa